Eerste kwartaalcijfers afdeling oogheelkunde zijn boven verwachting goed!

Afgelopen week heeft dr. Kabadi weer van zich laten horen en de eerste kwartaalcijfers van 2014 doorgestuurd. Het gaat goed met hem en zijn afdeling oogheelkunde. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn er al ruim 1700 patiënten op de polikliniek geweest. Daarnaast hij samen met zijn team al ruim 380 chirurgische ingrepen uitgevoerd!

Het droogteseizoen komt er weer aan en daarmee stijgt het aantal patiënten met allergieën en conjunctivitis (ontsteking). Het aantal mensen met cataract (staar) blijft gestaag stijgen en men weet steeds beter het ziekenhuis te vinden.

Langzaam breidt het takenpakket zich uit. Dr. Kabadi probeert op efficiënte wijze zo veel mogelijk patiënten te behandelen en oogheelkunde toegankelijk te maken voor de bevolking in de regio Kigoma. Het concept dat vijf jaar geleden is opgezet blijkt nog steeds succesvol. Op dag 1 worden patiënten gescreend op de polikliniek en opgenomen in het ziekenhuis. De volgende dag worden ze geopereerd en op dag drie mogen ze weer naar huis.

Twee andere belangrijke taken van de afdeling oogheelkunde zijn ‘surgical outreaches’ en het geven van gezondheidsvoorlichting. Eén keer per maand gaat er een team van het Kabanga Hospital naar verderop gelegen regeringsziekenhuizen om daar op lokatie te screenen en te opereren.Steeds vaker gaan twee verpleegkundigen met de auto naar afgelegen gebieden gezondheidsvoorlichting te geven. De stichting heeft door de jaren heen op velerlei manieren steun geboden aan dit project. Zo zijn onder andere materialen, instrumentarium en een auto geschonken. Daarnaast is de operatie kamer opgeknapt en zijn er tal van verbeteringen op organisatorisch vlak doorgevoerd.

Hun voornaamste missie is om met het kleine team, grootse prestaties te leveren en mensen ‘zichtbaar gelukkig te maken’! Het plan is om als stichting de afdeling oogheelkunde de komende jaren te blijven ondersteunen.

2

Dr. Kabadi aan het werk in zijn nieuwe OK

 

3

Een tevreden patiënt! De dag er voor geopereerd en het verband is zojuist verwijderd.