De Stichting : Materialen doneren

Regelmatig nemen mensen contact op met de vraag of wij belang hebben bij medische materialen voor het Kabanga Hospital. We zijn als bestuur natuurlijk ontzettend blij met deze initiatieven en waarderen het enthousiasme! Wilt u graag een bijdrage leveren door het sturen van materialen. Neem gerust contact met ons op.

Er is met name behoefte aan:
– Chirurgisch instrumentarium
– Bloeddrukbanden en stethoscopen
– Diagnostische instrumenten (KNO, oogheelkunde)
– Infuus en spuitpompen
– Apparatuur voor op de operatiekamer, laboratorium en verloskamers.
– Bewakingsapparatuur
– Verpleegkundige materialen

Zelf verzenden via de post:
U kunt ook zelf een kleine hoeveelheid materialen (onder de 10 kilogram) vrij eenvoudig versturen in een doos via PostNL. Het duurt 3 tot 5 weken voordat de zending per post aankomt in Kasulu. Een regio dorp op 8km van Kabanga. Het ziekenhuis heeft daar op het postkantoor een postbus.

Het postadres van het ziekenhuis:
Kabanga Hospital
PO Box 42
Kasulu
Tanzania

Hoge vrachtkosten:
We hebben als bestuur van de stichting een aantal jaar geleden besloten om ons met name te richten op moeilijk verkrijgbare materialen (disposables, apparaten en instrumenten) die in Tanzania niet te krijgen zijn. Er is relatief veel geld gemoeid met het versturen van materialen vanuit Nederland naar Tanzania. Daarom willen we daar spaarzaam mee omgaan. Het versturen van een pallet met materialen kost al snel 1500 euro. De zending is vanuit Nederland tot aan de luchthaven van Dar es Salaam goed te traceren. Daarna kunnen bedrijven als DHL en UPS het niet verder het land in versturen. Daarom werken we met lokale personen die de zending per vliegtuig vanuit Dar es Salaam naar de andere kant van het land laten transporteren. Als de zending in Kigoma is aangekomen krijgt het Kabanga Hospital bericht dat ze de dozen op kunnen halen van het vliegveld. Deze betrouwbare route met contactpersonen is opgezet omdat in het verleden talloze zendingen helaas verloren gingen. Hetzij door corruptie of door de slechte infrastructuur.

In het geval van moeilijk verkrijgbare disposables, apparaten en instrumentarium is het deze kostbare vorm van verzenden meer dan waard. Verbandmaterialen en andere medische verbruiksartikelen kunnen we als stichting dan beter in Tanzania zelf laten kopen. Met de transportkosten die we dan uitsparen kunnen we voor dat geld in grote hoeveelheden de benodigde materialen in het land zelf laten aanschaffen. In het westen van Tanzania zijn veel internationale hulporganisaties actief. Die hebben door de jaren heen een goede logistieke infrastructuur opgezet. Het Kabanga Hospital kan op die manier vrij eenvoudig aan goed betaalbare medische materialen komen.