Nieuwbouw mortuarium

Dit najaar zijn we gestart om geld in te zamelen voor de nieuwbouw van een mortuarium. Het huidige gebouw stamt uit de jaren ’50 en is sterk verouderd. Het heeft onvoldoende capaciteit om lichamen van overleden patiënten op een waardige manier te bewaren. De afstanden in het gebied zijn groot en het duurt soms een poos voordat familie in staat is om de lichamen mee te nemen naar hun dorp om te begraven. Ondanks de inzet van de toegewijde artsen en verpleegkundigen komt het helaas voor dat volwassenen en kinderen komen te overlijden. Vooral in het regenseizoen is malaria een groot probleem en een frequente doodsoorzaak. Toen wij als stichting bestuur deze projectaanvraag binnen kregen hebben we besloten om ons hiervoor in te zetten. We gunnen de patiënten en diens familie een waardig afscheid.

Er is een bedrag nodig van 15.000 euro om een nieuw mortuarium neer te zetten op het ziekenhuis terrein. Door de jaren heen hebben we als stichting goede contacten opgebouwd met lokale aannemers in het gebied. Zij hebben ook andere gebouwen op degelijke en nette wijze gebouwd. Een medisch ingenieurs bedrijf uit het midden van Tanzania gaat weer toegezien op de bouw en bijbehorende medische eisen. Het huidige mortuarium opknappen is helaas geen optie. Het is veel te klein en opknappen is duurder dan nieuwbouw.

MORTUARY-PLAN

In het nieuwe mortuarium kunnen zes overleden patiënten worden opgebaard. Dat is een behoorlijke uitbreiding in capaciteit. Er wordt koeling geïnstalleerd om lichamen langer in goede staat te kunnen bewaren. Het gebouw wordt groter opgezet zodat families in alle rust en ruimte afscheid kunnen nemen van de overledene. Ze kunnen het lichaam wassen en gereed maken om mee te nemen naar de laatste rustplaats.

Om dit project te kunnen realiseren zijn wij als stichting op zoek naar particulieren, bedrijven & instellingen die graag iets willen betekenen voor mensen in Tanzania en het werk van de stichting een warm hart toedragen. Uw bijdrage kunt u storten op het volgende rekening nummer (Rabobank):

NL86RABO0119755483 t.a.v. st. Kabanga Hospital foundation o.v.v.  Mortuarium

Via onze website houden wij  u op de hoogte van de ontwikkelingen.