Eerste zending apparatuur couveuse afdeling aangekomen in Kabanga

Hierbij een update van Grace Bambe (tropenarts) over het couveuse afdeling project.

We zijn ontzettend dankbaar voor alle donaties voor de couveuseafdeling! De eerste bestelling van apparatuur is binnen en we zijn bezig om de afdeling op orde te krijgen. We hebben o.a. een warmtelamp, 2 CPAP machines, een weegschaal en een foto therapie lamp aangeschaft.

De foto therapie lamp bleek gelijk al een waardevolle aankoop te zijn. Vier dagen nadat de spullen binnen waren, kregen we een opname van een baby met ernstig geelzien (hyperbilirubinemie). Op dat moment stond de foto therapie lamp nog in de doos. Gelukkig was er iemand van de techniek die wist hoe de lamp in elkaar gezet moest worden. Binnen korte tijd kon de baby onder de lamp gelegd worden en daarmee de juiste behandeling ontvangen! We zijn ontzettend blij en opgelucht dat we met de nieuwe apparatuur meer aandoeningen kunnen behandelen en de baby’s een eerlijke kans op herstel kunnen geven! Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt! We gaan door met onze fundraising om meer materiaal aan te schaffen en de couveuseafdeling steeds meer te professionaliseren. Geef voor ons project en help de baby’s om beter en sterker te worden! 

Doneren kan nog steeds! 

Via onze website www.kabangahospitalfoundation.org

Via de crowdfunding pagina https://whydonate.nl/fundraising/couveuse-afdeling-voor-pasgeboren-kinderen-in-tanzania

Of door handmatige overschrijvingen op NL86RABO0119755483 t.a.v. st. Kabanga Hospital foundation o.v.v. ‘couveuse afdeling’.