Justin is klaar met zijn opleiding

 

In september 2010 is Justin Modest Ndagije begonnen aan zijn opleiding tot verpleegkundige in Tabora. De stichting heeft zijn opleiding destijds gesponsord. Justin heeft de opleiding met succes doorlopen en heeft in augustus zijn diploma gekregen!

Sinds vorige week is hij terug in Kabanga. Justin gaat het team van dr. Kabadi (oogarts) versterken en gaat een actieve rol spelen binnen de afdeling oogheelkunde. Hij wordt hoofdverpleegkundige op de verpleegafdeling voor oogheelkunde en zal daarnaast de maandelijkse surgical outreaches en mobile clinics coördineren.

Dr. Kabadi en zijn team zijn van plan om de uitzendingswerk uit te breiden. Naast de maandelijkse surgical outreach willen ze ook meer gezondheidsvoorlichting geven tijdens ‘mobile clinics’ in de afgelegen gebieden. Deze mobile clinic activiteiten vinden al plaats en zijn behoorlijk succesvol. Niet alleen door er op uit te trekken met de auto maar ook door actief radioberichten te verspreiden proberen¬†ze oogheelkunde onder de aandacht te brengen bij de lokale bevolking in de afgelegen gebieden. Jusin zal deze taken grotendeels op zich nemen.