Landcruiser gearriveerd in Kabanga!

We hebben er even op moeten wachten maar vol trots kunnen we berichten over de nieuwe Toyota Landcruiser van Kabanga Hospital.  Ondanks een paar tegenslagen voordat de auto in Dar es Salaam aankwam is gelukkig, na toestemming van de regering voor verder transport, alles verder vlot verlopen. Men heeft de auto van Dar es Salaam, dwars door Tanzania, naar Kabanga gereden en deze is daar inmiddels met groot plezier ontvangen.

Naast het verzorgen van preventieve gezondheidszorg zal de Toyota Landcruiser met name worden ingezet voor de afdeling oogheelkunde van het Kabanga Hospital. Door deze terreinwagen wordt het mogelijk gemaakt dat de oogarts samen met zijn team er één keer per maand er op uit kan trekken voor een ‘surgical outreach’. Dit betekend dat de chirurg in andere ziekenhuizen ook operaties gaat doen.

Deze werkwijze is zeer effectief gebleken om slechtziende of blinde patiënten laagdrempelige en professionele gezondheidszorg te kunnen bieden. Gezondheidszorg komt nu naar de bevolking en zo hoeven patiënten geen dagen te reizen.

Op deze manier willen wij, namens de stichting en het ziekenhuisbestuur alle sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

Asante Sana, ofwel hartelijk bedankt!