Nieuw bestuurslid

Per 1 oktober is Ella van Jurries als nieuw lid toegetreden tot het bestuur van de stichting.

“Kabanga, geen idee waar ik dat moest plaatsen, midden Afrika, Tanzania maar verder…..” Afgelopen jaar is er een beeld bijgekomen.Als verpleegkundige bij het Mobiel medisch team (traumahelikopter Lifeliner 4) en de ambulancedienst ben ik betrokken bij spoedeisende hulp. Juist dit zorgde ervoor dat ik Kabanga en haar ziekenhuis leerde kennen. 

Verpleegkundige ben ik al heel heel veel jaren, de spoedeisende hulp heeft altijd mijn interesse gehad. Via de intensive care kwam ik bij de ambulancedienst en via deze weg weer bij het mobiel medisch team. In alle jaren heb ik naast dit werk diverse extra functies gehad, zoals oa. verpleegkundige bij (sport)evenementen, meldkamer centralist en manager bij een huisartsen praktijk. 

In deze tijd leerde ik ook Gauke kennen, als collega en als voorzitter van de Foundation. Zo ging de bal rollen over de continenten en kwam deze uiteindelijk terecht in Kabanga. Een geweldige ervaring, heel leerzaam en geweldig om te mogen doen. Wat een mooie mensen leven hier, zo oprecht en met een groot hart. Nu begrijp ik ook het enthousiasme en de inzet van de bestuursleden des te beter. 

Eenmaal terug op Nederlandse bodem, met een rugzak vol ervaring en actuele informatie, mocht  ik deel uit gaan maken van de Kabanga Hospital Foundation en meedenken over de diverse projecten. 
Het nadenken over deze projecten in oa. Kabanga doe ik graag rijdend op mijn lieve Western paarden, zij geven mij de nodige ontspanning en de zo de mogelijkheid om dingen op een rijtje te zetten. 

Inmiddels ben ik officieel  bestuurslid geworden en ik hoop dat ik met al mijn ervaring een zinvolle bijdrage kan en mag leveren aan de opbouw van het prachtige ziekenhuis in Kabanga. Daarbij is de hulp van onze sponsoren heel hard nodig, ook in een land als Tanzania waar nog volop ruilhandel wordt gedreven, is geld toch onmisbaar om de (medische)zorg voor de mensen op een acceptabel niveau te krijgen.  
Als nieuw bestuurslid hoop ik dan ook dat u de Foundation en dus de mensen in Kabanga en de wijde regio (Kigoma) wilt (blijven) steunen, dan beloof ik dat wij alles in het werk zullen stellen om de mooie mensen in Kabanga te helpen en u op de hoogte te houden van de voortgang. 

Met dank en groet, Ella van Jurries