Nieuws van HBO-V studenten in Kabanga

Vier HBO-V studenten lopen stage in Kabanga. Ze hebben een stukje geschreven over hun ervaringen in het ziekenhuis.

 

Hoi,

Wij zijn Carlien, Paulien, Mirjam en Femke, vierdejaars verpleegkunde studenten aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Sinds 28 februari lopen wij stage in het Saint Joseph’s Kabanga Referral Hospital.
Aan het begin van onze stageperiode keken wij onze ogen uit, maar naar mate de tijd verstreek, zijn wij steeds meer gaan wennen aan de manier van werken in het ziekenhuis. Onze stage hebben wij vorige week afgerond. Het was een bijzondere en unieke ervaring, waarin we veel hebben geleerd en beleefd.
Voorafgaand aan onze stage hebben wij een crowdfunding opgericht om geld in te zamelen voor het ziekenhuis. Wij vinden dat ieder mens op de wereld goede gezondheidszorg verdient. Samen met de matron, manager en een arts van het ziekenhuis hebben wij geïnventariseerd welke middelen het hardst nodig zijn. Om ons studie-project te integreren, hebben wij middelen aangeschaft op het gebied van wondzorg. Daarom hebben wij het volgende aangeschaft: wondgaas en vier rollen textiel om steriele velden van te maken.
Ook hebben wij gezorgd voor krukjes en arm- en beensteunen voor zowel de verpleegkundige als de patiënt. Dit draagt bij aan de bevordering van de comfort en houding tijdens de wondzorg. Daarnaast hebben wij 200 kussens gekocht. Behorend hierbij hebben wij ook zeil aangeschaft, om de kussens te beschermen tegen vuil. Verder hebben wij voor vier bloedsuiker apparaten gezorgd.
Om het vervoer van de kinderen van het Kabanga Stars Centre (Albinocentrum) naar het ziekenhuis sneller te laten verlopen, hebben wij voor het centrum een fiets gekocht.

Het ziekenhuis en het Kabanga Stars Centre zijn ons erg dankbaar voor de bijdrage die wij hebben geleverd. Wij hopen dat het ziekenhuis en het centrum nog lang plezier zullen hebben van de materialen.
Wij kijken terug op een dynamische en vooral mooie periode in Tanzania. Het is een herinnering die ons, ons hele leven bij blijft.

Groetjes,
Carlien Jansen
Paulien Pruiksma
Mirjam Elgersma
Femke de Graaf