Project huisvesting blijkt een succes!

imageIn 2012 zijn er met hulp van de stichting drie huizen afgebouwd om personeel te huisvesten. In januari 2012 was het eerste huis af. Het laatste huis is in juni 2013 opgeleverd.

Het doel van dit project was om huisvesting aan te bieden en daarmee de brain-drain te reduceren. Het is moeilijk om goed personeel te behouden in Kabanga. Vaak gaan personeelsleden op zoek naar beter en vertrekken naar de grote steden om te werken. Om kwaliteit van zorg te kunnen blijven bieden is het belangrijk om ze te aan het werk te houden in Kabanga.

imageAlle drie huizen worden inmiddels al een tijdje bewoond. Er wonen nu drie personeelsleden met hun gezin. De huizen staan op het ziekenhuisterrein. Er is door de jaren heen een soort van dorpje ontstaan waar personeel(artsen en verpleegkundigen) met hun gezinnen wonen. Via het ziekenhuis is er schoon drinkwater, elektriciteit en riolering. De maandelijkse huur komt ten goede aan het ziekenhuis.

We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit project. Twee jaar na voltooiing van dit project kunnen we concluderen dat deze methode succesvol is en wellicht gaan er in de toekomst meer huizen bij komen.