Studenten geven presentatie op de Thriantaschool in Emmen.

Dit voorjaar lopen drie HBO-verpleegkunde studenten van de Hanzehogeschool stage in Kabanga. Ter voorbereiding hebben zij uitleg gegeven op een school en daarnaast geld in gezameld voor de stichting. Hieronder hun verhaal:

Op 14 Februari zijn we met een groep van 8 verpleegkunde studenten van Hanzehogeschool vertrokken naar Tanzania voor een half jaar stage in een missie ziekenhuis. Lieske, Ylse en ik zijn hierna doorgereisd naar Kabanga om onze stage in het Kabanga Hospital te verrichten. We hoorden van vele studenten dat het een  ziekenhuis is dat nog volledig in ontwikkeling is. Om het verder te laten ontwikkelen wilden Lieske, Ylse en ik (Ellen) ook een steentje bijdragen. Vlak voordat we vertrokken, zijn we in gesprek gegaan met Johan van Wieren. Hij vertelde ons dat ze met een project bezig waren om het mortuarium te vernieuwen. Ons leek het verstandig om geld in te zamelen voor de Kabanga Foundation, omdat je dan precies weet waar het geld naar toe gaat en misschien zelf de ontwikkeling met eigen ogen kunt zien.

We hebben allemaal geld ingezameld door middel van vragen van een kleine bijdrage aan familie en vrienden. Hiermee hebben we met elkaar al meer dan 350 euro ingezameld.

De Thriantaschool in Emmen hoorde ook van onze plannen. Dit is een school voor zeer moeilijk lerenden. De juffen, meesters en kinderen hebben een taartenbakactie gehouden. De kinderen zijn aan het taartenbakken gegaan om op deze manier geld in te zamelen voor de Kabanga Hospital Foundation. Meer dan een maand hebben zij zich hier mee bezig gehouden en hebben dit met heel erg veel plezier gedaan. Na een maand hebben ze meer dan 220 euro ingezameld! Al met al 600 euro ingezameld. Als het goed is starten ze na het regenseizoen met het renoveren van het morturarium. Dus hopelijk kunnen we nog wat zien aan de vernieuwingen.

Lieske, Ylse en Ellen vanuit Kabanga.