Studiebeurs sr. Bernadette voor opleiding tot anesthesie-verpleegkundige

Het Kabanga Hospital heeft een al een tijd een tekort aan anesthesie-verpleegkundigen. Met het gloednieuwe operatiekamer complex en een jaarlijks toenemend aantal operaties, neemt de druk op het anesthesie team toe. Daarvoor heeft het ziekenhuis een beroep op de stichting gedaan om de anesthesie opleiding (€1500,-) voor een verpleegkundige te bekostigen.

In september 2012 is Sr. Bernadette Kibira begonnen aan haar opleiding tot anesthesie-verpleegkundige. Tot voor kort was zij werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis. Zij zal daar een jaar studeren in Mwanza aan een gerenommeerd opleidingsinstituut en zal daarna terugkeren naar het Kabanga Hospital.

Eén van de doelstellingen van de Kabanga Hospital Foundation is om te investeren in kwaliteit en bij te dragen aan scholing voor personeel. Na het behalen van de studie is de student / werknemer verplicht aan het Kabanga Hospital om een aantal jaar te blijven werken. Dit is opgenomen in het contract dat is getekend.

Het plan is om te investeren in de operatieve zorg van het Kabanga Hospital. We proberen naast het financieren van deze anesthesie opleiding ook nieuwe materialen, instrumenten en apparatuur aan te kopen. Help mee en steun ons om de operatieve zorg in het Kabanga Hospital te verbeteren!