Twee nieuwe studenten uit Leiden doen onderzoek in het Kabanga Hospital

Sinds begin maart zijn er wederom twee verpleegkunde studenten van de Hogeschool Leiden in het Kabanga Hospital. Zij doen voor twee maanden onderzoek in het kader van de minor International Health and Development.

Hoi! Mijn naam is Femke en ik ben een vierde jaars HBO-v student aan de hogeschool Leiden. Ik ben 22 jaar oud en woon momenteel in Leiden. De opleiding HBO-v betekent voor mij heel veel, na mijn afgelopen stages ben ik erachter dat verpleegkunde een van de mooiste beroepen is die je je maar kan wensen. De opleiding is zo verschrikkelijk breed! Je kan er uiteindelijk alle kanten mee op. Het ziekenhuis heeft echter wel mijn hart gestolen. In mijn vierde jaar heb ik ervoor gekozen om de minor International Health and Development te gaan volgen, dit is uitwisseling naar het buitenland. Ik heb ervoor gekozen om het ziekenhuis in Kabanga, Tanzania, te gaan bezoeken om daar ook te werken aan een klein project over malnutrition by children. Echter houd deze stage veel meer in, ik hoop het ziekenhuis zoveel mogelijk te ontdekken om de ervaringen van hier uiteindelijk mee te kunnen nemen in mijn verdere loopbaan. Het lijkt mij een leerzame periode van groei en ontdekkingen die gepaard zullen gaan met veel besef.

Hoi! Mijn naam is Desiree ik ben een 20 jarige vierdejaars verpleegkunde student van de hogeschool Leiden. In de afgelopen 3 jaar van mijn opleiding ben ik er achter gekomen dat verpleegkunde echt iets voor mij is! Ik vind fantastisch om mensen te helpen en begeleiden bij de dingetjes die ze zelf niet meer kunnen en daarnaast een luisterend oor te bieden waar dat nodig is. Eerder in de opleiding heb ik de kans gehad om de gezondheidszorg, en hoe deze in elkaar steekt, in Nederland te ontdekken. Voor het laatste onderdeel van mijn opleiding wilde ik graag de gezondheidszorg in het buitenland ontdekken en dan met name van een ontwikkelingsland. Vandaar dat ik voor het laatste onderdeel van mijn opleiding voor 3 maanden naar Tanzania ben vertrokken. Hier ben ik terecht gekomen in het Kabanga hospital in het gelijknamige plaatsje Kabanga. Het lijkt me een ontzettend gave ervaring met vele up’s en downs. Maar wel een ervaring die ik de rest van mijn leven met me mee kan nemen. Het doel van deze laatste stage is om inzicht te krijgen in de werking van de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland. Daarnaast ga ik met mijn medestudent Femke een klein project doen over ondervoeding bij kinderen. Het is een bijzondere kans die ik heb gekregen en die ik met beide handen wil aanpakken!