Update project scholing; eerste studenten zijn gestart

Eerder berichten wij over het scholingsproject met betrekking tot het aanbieden van een middelbaar schooldiploma ter behoud van ervaren ziekenhuis personeel door toegenomen kwalificatie eisen vanuit de regering.

Het scholingsproject is gestart! Per maart is de eerste groep afdelingsassistenten gestart. Er zijn twee klassen. De eerste klas bestaat uit vijf mensen die de middelbare school voor de eerste keer volledig doorlopen. De tweede klas bestaat uit 24 mensen die de vierde klas van de middelbare school opnieuw doen.

Er zijn drie leraren aangenomen die van maandag tot en met vrijdag avondlessen geven. De lessen bestaan uit scheikunde, natuurkunde, biologie, Engels en Swahili. De studenten zijn zeer gemotiveerd om te studeren en zijn dankbaar dat zij op deze manier een kans krijgen om hun middelbare school diploma te behalen.

De sfeer in de klas is daardoor goed; de studenten gaan er voor. Uiteraard is er nog bij enkele medical attendants gezonde spanning te merken. Het is een grote stap om weer de schoolbanken in te gaan en om werk en leren te combineren. Maar ze zetten de schouders eronder. 

We zijn ontzettend blij dat dit project van start is. Bekwame personeelsleden worden in hun kracht gekend en kunnen hun capaciteiten zometeen behouden en uitbreiden. Zo werken we samen aan betere zorg voor de patiënten van het Kabanga Referral Hospital. 

Help ons mee om nog meer scholing mogelijk te maken.

U kunt eenvoudig via mobiel of de website doneren. Daarnaast is het ook mogelijk een bijdrage te storten op rekening nummer NL86RABO0119755483 t.a.v. st. Kabanga Hospital foundation o.v.v. ‘scholing’.