Vacature vrijwilliger: neonatologie verpleegkundige 

Het Kabanga Hospital in West Tanzania is een ruraal ziekenhuis dat bezig is met het opzetten van een neonatologie afdeling. Afgelopen december 2021 is er een crowdfunding gestart om de meest essentiële apparatuur aan te schaffen en sindsdien groeit de afdeling stap voor stap. De afdeling zelf (het gebouw) is af, er zijn o.a. 2 CPAP machines, 2 kleine zuurstofconcentrators, 1 fototherapie lamp en 1 couveuse beschikbaar. De afdeling is nu nog in de beginfase, waarbij de nadruk ligt op training van het (verpleegkundig)personeel en het protocolleren van de zorg voor zieke pasgeborenen. 

Functieomschrijving

Je gaat aan de slag op onze nieuwe couveuse afdeling en functioneert als onderdeel van het verpleegkundig team. Omdat de afdeling nog aan het begin staat, kun je bij rustige dagen ook ingezet worden op de algemene kinderafdeling. De belangrijkste taak is het  overbrengen van jouw kennis en vaardigheden op je Tanzaniaanse collega’s. Neonatologie is een relatief nieuw vak in Tanzania en je lokale collega’s hebben hier weinig van meegekregen in hun opleiding. Jouw rol hierin is (simulatie)trainingen organiseren, on-job trainingen geven en kleine theorielessen uitzetten voor de rest van het personeel, in samenwerking met onze artsen Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT). 

Je werkdagen bestaan uit rondes doen op de neonatologie en/of kinderafdeling samen met de arts, verpleegkundige taken en handelingen uitvoeren op beide afdelingen en onderwijs sessies voorbereiden en uitvoeren. 

Functie-eisen

We zoeken een gemotiveerde vrijwilliger met een aantal jaren werkervaring op de neonatologie en/of daaraan gerelateerde afdelingen. Onze ideale kandidaat weet collega’s verpleegkundigen te enthousiasmeren, leuk onderwijs te geven en jongere collega’s praktisch te begeleiden op de werkvloer. Ook is het belangrijk dat de vrijwilliger zich kan redden in een compleet nieuwe omgeving met een ander cultuur en een andere taal. We zoeken iemand die avontuurlijk is en snel kan schakelen. Eerdere werkervaring in een low resource setting is een pré. 

Aanbod

Wij, de Kabanga Hospital Foundation in samenwerking met het management van het Kabanga Hospital, bieden je een uitdagende werkplek aan waarbij geen dag hetzelfde is. Je ziet verschillende interessante casuïstiek voorbij komen die je in Nederland minder of misschien nooit zou tegen komen. Je Tanzaniaanse collega’s zijn verwelkomend, leergierig en samen zetten jullie alles op alles om onze patiëntjes beter te maken. Het gaat om een tijdelijk vrijwilligersfunctie van minimaal 1 maand fulltime. In de weekenden en op feestdagen ben je vrij om de mooie omgeving te ontdekken. Wij bieden gratis huisvesting en airport pick-up van Kigoma Airport. De rest van de kosten zijn voor eigen rekening. 

Solliciteren kan via info@kabangahospitalfoundation.org met een korte motivatie en bijbehorend CV. Dit e-mailadres kun je ook gebruiken voor eventuele andere vragen. Voor meer informatie over het Kabanga Hospital en de lopende projecten, zie onze website www.kabangahospitalfoundation.org