Verloskunde studenten gaan naar Kabanga!

In december vetrekken er 3 meiden uit Groningen naar Kabanga voor een stage voor hun opleiding Hbo Verloskunde van de Verloskunde Academie Groningen. Wij willen deze 3 meiden graag aan jullie voorstellen! 

Wij zijn Marit van Unen, Eline Jansink en Inge de Jong, drie vierdejaarsstudenten HBO Verloskunde van de Verloskunde Academie Groningen. Als onderdeel van ons laatste studiejaar volgen wij een verdiepende minor, Public Health & Health Promotion. Onderdeel hiervan is een stage van een maand in het kader van Public Health, die ook in een kliniek in het buitenland mag worden gevolgd. Dat hoefde je ons geen twee keer te zeggen!

In december vertrekken we voor een maand naar het Kabanga Hospital om mee te draaien op de maternity ward en om ons project uit te voeren. Als minor-opdracht viel de keuze op een beschouwend onderzoek naar de zorg voor zwangeren met HIV/AIDS. Hoe wordt de zorg vormgegeven? In hoeverre worden landelijke en internationale richtlijnen nageleefd? Spelen culturele aspecten een rol? Een onderwerp waar wij zelf in ieder geval heel veel van kunnen leren. Daarnaast zijn we aan de slag gegaan om kleine disposables in te zamelen; navelklemmen, hechtmateriaal e.d.

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de stage en kijken er alledrie erg naar uit! In januari kunt u in ieder geval hier lezen hoe wij onze tijd in het Kabanga Hospital hebben ervaren! foto-voor-website